FRÅGOR & SVAR

Vart ligger Uppsala Kyokushin Karate?

Uppsala Kyokushin Karate ligger på Rapsgatan 33 i Uppsala.

Hur kontaktar jag Uppsala Kyokushin Karate?

Det enklaste sättet att kontakta karateklubben är att maila info@kyokushinuppsala.se eller ringa 0760-353677.
Fler kontaktuppgifter finns under fliken kontakt.

Jag vill tävla i fighting och/eller kata. Hur går jag tillväga?

Om du är vuxen (från 18 år) kan du ta kontakt med Shihan Andreas Tampe så hjälper han dig. Du kan maila honom på tampekun@gmail.com.

Om du är barn eller ungdom (8-17 år) kan du ta kontakt med Sempai Ella Elvander så hjälper hon dig. Du kan maila henne på ella.elvander@hotmail.com.

Vad kostar det att träna hos er?

Terminsavgiften för vuxna är 1500 kr och för barn och ungdomar upp till 18 år 500 kr. Betalning senast den 31 januari och den 31 augusti varje år. Därefter tillkommer en förseningsavgift på 100 kr.

Medlemsavgiften är 250 kr (barn och ungdomar upp till 18 år 150 kr) och betalas separat men endast en gång per år. Betalning senast den 31 januari för start vårterminen eller den 31 augusti för start höstterminen.

Betalning sker till pg 764435-4 eller Swish 123 080 42 94 (KFUM Karate Shop). Märk båda dina betalningar med elevens namn, personnummer (10 siffror) och vad som betalningen avser t.ex. vt-24.

Från och med 1/2 och 1/8 är bara de som betalat avgiften välkomna att träna med oss (förutom nybörjare).

Vad betyder grad och gradering?

Det finns ett bältessystem med olika grader och så småningom erbjuds man möjlighet att gradera till en högre grad. Dessa graderingar innebär att man visar upp sina färdigheter i vissa tekniker som man tränat på och successivt bygger vi vidare med fler avancerade slag och sparkar.

Hur ser ett vuxenpass ut?

Ett typiskt pass inleds med uppställning, en kortare meditation följt av en hälsningsceremoni. Därefter värmer vi upp ordentligt innan eleverna påbörjar karateträningen. Vissa pass innehåller mer av kihon, kata eller kumite beroende på instruktören. För de som vill träna fighting finns det speciella pass på tisdagar detta. Det sista vi gör innan vi lämnar dojon är en kortare meditation för att varva ned, för att sedan ställa upp och hälsa igen.

Hur ser ett barnpass ut?

Ett typiskt pass inleds med uppställning, en kortare meditation följt av en hälsningsceremoni. Därefter värmer vi upp ordentligt innan eleverna påbörjar teknikträning. Vi avslutar med mer konditionsinriktad träning eller lekar för de yngsta barnen. Det sista vi gör innan vi lämnar dojon är en kortare meditation så att barnen vår varva ned, för att sedan ställa upp och hälsa igen.

Vad är det för åldersgräns för barn?

Åldersgänsen för barn är 6 år. Barn och ungdomar tränar tillsammans från 6 till 14 år, vid 15 flyttas man över till vuxengrupperna.

Tränar barn och vuxna ihop?

Nej. Barn och ungdomar tränar tillsammans från 6 till 14 år, vid 15 år flyttas man över till vuxengrupperna.

Kan man komma och titta på när ni tränar?

Självklart kan du komma förbi klubben när du vill. Vi har även Öppet Hus i början av varje termin. Håll utkik på hemsidan eller Facebook. Vi brukar ha en kort uppvisning och du har även möjlighet att ställa frågor till våra instruktörer. Välkomna!

Behöver jag anmäla mig till nybörjarstarten för vuxna?

Nej, du behöver inte anmäla dig till nybörjarstarten för vuxna, det är bara att dyka upp på de tillfällen som finns för nybörjare under den period som vi tar in nybörjare. Däremot får du gärna fylla i en intresseanmälan så att får vi ett hum om hur många som kommer, men det är absolut inget krav. Klicka här för mer info.

Hur gammal måste mitt barn vara för att få börja träna karate hos er?

Åldersgränsen för barn är 6 år.

Finns Uppsala Kyokushin Karate på Facebook?

Ja, det gör vi @uppsalakyokushinkarate, klicka här: Facebook.
Vi finns även på Instagram @uppsalakyokushinkarate, klicka här: Instagram.

Finns Uppsala Kyokushin Karate på Instagram?

Ja, det gör vi @uppsalakyokushinkarate, klicka här: Instagram.
Vi finns även på Facebook @uppsalakyokushinkarate, klicka här: Facebook.