OM OSS

VERKSAMHETEN IDAG

Föreningen

Vi är en ideell, demokratisk förening och är medlemmar i Svenska Kyokushin förbundet, Svenska Riksidrottsförbundet, Svenska budo & kampsportsförbundet, Svenska Fullkontaktskarate-organisationen (SFKO) och RF SISU Uppland. Vi arbetar i enlighet med Svenska Riksidrottsförbundets riktlinje.

För närvarande bedrivs träningsverksamhet alla dagar i veckan och träningslokalen ligger på Rapsgatan 33. Klicka här för mer utförlig information om vår träningslokal.

Träningen

Kyokushin är den inriktning av karate som vår klubb utövar. Vår träning bygger på disciplin och respekt och följer ett strikt mönster.

Ledord

Våra ledord är hänsyn, respekt, tålamod och ödmjukhet. Det är aldrig försent att börja. Det är aldrig försent att återvända, och det är alltid rätt att fortsätta.

”Osu No Seishin – Viljan till tålmodighet”
– Sosai Masutatsu Oyama, grundaren av Kyokushin Karate

Tanken bakom citatet är att man alltid ska göra sitt bästa, att ha viljan att uthärda. I karaten tränar vi upp verktyg för detta, som vi kan använda både för fysisk uthållighet, och i vårt dagliga liv.

HISTORIK

År 1984

Uppsala Kyokushin Karate (UKK) grundades 1984 av en grupp högre graderade karatekas som ville fortsätta träna Kyokushin karate när deras tidigare klubb övergått till en annan organisation. I klubbens stadgar fastslås att UKK skall vara en ideell och demokratisk förening. Klubben är ansluten till Swedish Karate Kyokushinkai (SKK) samt Svenska Budo- och Kampsportsförbundet (SB&K).

Alltsedan starten har klubbens verksamhet varit mycket framgångsrik. Förutom att många fått möjlighet att träna Kyokushin karate i Uppsala har även tiden kantats med tävlingsframgångar. Klubben har hedrats med medaljer i såväl nationella som internationella mästerskap

Sensei Torbjörn Gozzi, 3 Dan

Torbjörn Östling, senare Gozzi var med och startade Uppsala Kyokushin Karate. Dessvärre gick han bort den 1 jul 2020 efter en tid av svår sjukdom. Sensei Torbjörn Gozzi hade förmågan att se potentialen hos andra människor. Han hade aldrig ett behov av att själv stå i centrum, men genom sitt sätt att lyfta fram andra människor och få dem att växa blev han en naturlig ledare med en genuint ledarskap. Han var ärlig, uppriktig, transparent och hade verkligen inget ego. Vi driver vidare klubben i hans anda, genom att se individen och med ett naturligt ledarskap – the Kyokushin way, öppet, ärligt och transparent. Med välsignelse från familjen.

Klicka här för att läsa mer om denna eldsjäl som vigde sitt liv åt att träna, förstå, och föra vidare allt det som är kyokushin. Du är vår Sensei, i ordets sanna bemärkelse, och vi kommer att sakna dig för alltid. Domo arrigato gozaimashita, Sensei Torbjörn Gozzi.