VUXEN

DAG TID GRAD INSTRUKTÖR
MÅNDAG 18:00-20:00 MINST 7 KYU SENSEI ANDREAS
MÅNDAG 20:00-21:00 NYBÖRJARE SEMPAI LOTTA / SEMPAI PETER
TISDAG 18:00-19:30 10-8 KYU SEMPAI JOHAN
TISDAG 19:30-20:30 MINST 8 KYU (KUMITE) SEMPAI GERMUND / SEMPAI TORBJÖRN H
ONSDAG 18:00-19:30 ALLA GRADER (MITS) SANNE / SIMON
ONSDAG 20:00-21:00 MINST 10 KYU (KUMITE) SIMON
TORSDAG 18:00-19:30 MINST 10 KYU SEMPAI TORBJÖRN G
TORSDAG 19:30-21:00 NYBÖRJARE KALLE / KRISTJAN / MATTIAS
FREDAG 18:00-19:15 MINST 10 KYU SENSEI MARTIN
Martin Aparicio
Svart bälte 4 Dan
Martin började träna kampsport 1986 och är idag en av Sveriges högst graderade inom kyokushin. På fritiden tränar han gärna eller umgås med familj och vänner. Martin gillar god mat och reser gärna utomlands till soligare breddgrader när chans ges. Har har även tävlat in fighting och varit mycket framgångsrik.
Andreas Tampe
Svart bälte 4 Dan
Andreas började träna kyokushin karate 1993 och är en idag av Sveriges högst graderade. Han har varit instruktör på olika nivåer sedan 1998. Andreas är tävlingsaktiv framför allt i tävlingsformen kata, har flera pallplaceringar från internationella tävlingar och är medlem av svenska kyokushinlandslaget i kata. Andreas gillar att resa och har besökt karatens moderland Japan ett flertal gånger. Kyokushin för honom handlar om att träna hårt, utmana sig själv och utveckla personligheten för att bli starkare fysiskt och mentalt och klara sig bra i vardagen. ”The only secret is sweat” (Sosai Mas Oyama).
Torbjörn Gozzi
Svart bälte 2 Dan
Torbjörn Gozzi jobbar som grafisk designer vid Uppsala universitet. Han är en av grundarna av karateklubben och Budohuset. Han började träna karate 1977 och har fortsatt sedan dess.

Andra intressen som roar Torbjörn är arkitektur, bokstavsformer och musik, främst trummor som han spelar i ”garaget”.
Torbjörn Helmfrid
Svart bälte 2 Dan
Torbjörn började träna Kyokushin 1983 och har tävlat sedan 1987. Torbjörn är ansvarig för klubbens tävlingsverksamhet och är även nationell juniorlandslagscoach.
Peter Simonsson
Svart bälte 1 Dan
Peter är en av grundarna till Uppsala kyokushin karate som startades 1984.

Han tränar vuxna nybörjare från 15 år och är också styrelseledamot i klubben.

Till vardags har Peter sin arbetsplats högt över molnen där han njuter av solskenet. På fritiden gillar Peter att mecka med bilar och spela gitarr.

Peter har tre barn och en hund som heter Mimmi.
Tapani Panula
Svart bälte 1 Dan
Tapani har tränat karate sedan 1987 och instruerat både barn och vuxna. Han arbetar som lärare i Uppsala Kommun sedan 1983.

Tapanis motto är ”train insane or remain the same”.
Johan Freij
Svart bälte 1 Dan
Johan håller i tisdagens pass för 10-8 Kyu. Han tycker att passet även passar för ”återvändare” som vill ta upp den beroendeframkallande karateträningen igen.

Till vardags jobbar han i den finansiella marknaden som ekonomisk rådgivare till egna företagare. Johan är gift och har två barn.
Lotta Skytt
Svart bälte 1 Dan
Lotta började träna karate 1981 och fortfarande tycker hon att karate är den optimala och absolut roligaste idrottsformen! Det bästa hon vet är att träna riktigt hårt i dojon, oavsett om det är kata, kihon, kumite eller ett maxat mitspass.

När hon inte tränar har hon ett intensivt jobb som produktchef. På fritiden reser hon världen runt och kan nog titulera sig globetrotter. Hon spelar gärna golf när det finns tid över.

Lotta instruerar vuxna nybörjare och har under många år suttit i klubbens styrelsen. Hon har också jobbar mycket med klubbens damkommitté.
Amanda Skytt
Grönt bälte 3 Kyu
Amanda studerar till civilingenjör vid Uppsala universitet och i framtiden hoppas hon att få jobba som biotekniker utomlands.

På fritiden älskar Amanda att resa, och tycker att några av hennes bästa resor hon har gjort har varit till Japan, där hon bland annat har fått träna för Shihan Tsukamoto, och fått vara med och kollat på the 11th world karate championship i Tokyo.

Hon tycker att kyokushin är den perfekta träningsformen eftersom den är så allsidig och rolig. Det bästa hon vet är att få köra några ronder på säck och bli sådär galet slutkörd.
Simon Eriksson
Grönt bälte 3 Kyu
Simon började träna karate hösten 2005. Han ville egentligen börja med Taekwondo men en bekant till hans mamma som hade brunt bälte i kyokushin tyckte att han skulle träna det istället. Från första träningspasset fastnade han för den välkomnande atmosfären på klubben och den hårda träningen. Det häftigaste med karaten enligt honom är att upptäcka hur mycket ens kropp faktiskt klarar av. Till vardags jobbar Simon som gymnasielärare i matematik och på fritiden tränar han, antingen på dojon eller på gym. Han är instruktör på onsdagens mitspass och sparringpass, och söndagens sparringpass för barn och ungdom. Sedan sin debut 2011 tävlar han internationellt i kumite.
Sanne Larsson
Gult bälte 5 Kyu
Sanne har tränat sen 2012 och blev snabbt förälskad i kampmomentet i sporten så det blir lite tid över till annat. Men tar hon sig tid blir det en bra bok och en kopp te.

Sanne tränar både vuxna och barn på mitsen på onsdagar och fighting på söndagar.

Hon arbetar även som platschef på ett gym där hon får hjälpa andra människor att hitta kärleken till träning.