BARN OCH UNGDOM


INSTRUKTÖRER

Andrew Ho
Svart bälte 2 Dan
Andrew har varit aktiv inom Kyokushin sedan 1994; han tog 1:a dan svartbälte i 2000 och 2:a dan i 2015 med Shihan André Gilbert i Kanada.

Eftersom Andrew gillar att resa, brukar han besöka olika dojos och ta med sig kunskaper från hela världen.
Ella Elvander
Svart bälte 1 Dan
Ella började träna kyokushin karate på klubben år 2008. Hon instruerar sedan flera år barn- och ungdomar 6-1 mon vilket hon alltid tyckt är väldigt roligt. Ella är med i seniorlandslaget i kata och bland det bästa hon vet är just att tävla i kata.

Till vardags studerar Ella på universitetet och tycker även på fritiden om att uppleva naturens skönhet, resa och upptäcka nya platser samt att skapa minnen med familj och vänner.
Agneta Kulling
Brunt bälte 2 Kyu
Agneta arbetar dagligen med fysisk och mental träning då hon är leg. naprapat, lic. kostrådgivare och personlig tränare på Klinik Skölden i Uppsala. Hon har valt karate som den optimala träningsformen.

Agneta instruerar nybörjare barn 8-10 år. Hon är också vice ordförande i klubben.

Att träna, umgås med vänner och laga god och hälsosam mat är hennes främsta intresse.

Jonas Wahlström
Brunt bälte 2 Kyu

Jonas återvände till kyokushin vårterminen 2014 efter ett långt uppehåll på tjugofem år. Han har en förkärlek till kata och är mycket för perfektion i sina tekniker. Numera instruerar han även barnpass på onsdagar.

På fritiden gillar Jonas att umgås med vänner och familj, resa och spela tv-spel. Självklart slipar han gärna lite extra på sina tekniker när det finns tid över.

Jonas har en son och jobbar som plattsättare.

Jonas motto är ”hårt arbete lönar sig alltid!”.

Ricardo Feinstein
Grönt bälte 3 Kyu
Ricardo är född 1953 och tycker om att träna och röra på sig. Han har tre vuxna barn och tre underbara barnbarn. Ricardo gillar naturen och på fritiden brukar han vara ute och fota landskap, moln, djur och mycket annat.

Till vardags är Ricardo veterinär och arbetar som patolog, dvs diagnosticerar djursjukdomar genom att titta på vävnader i mikroskop, lite som ett kul detektivarbete.
Thomas Hedberg
Grönt bälte 3 Kyu
Thomas började sitt första karatepass redan 1987, men då inom karatestilen Ashi-Hara. År 1995 började han träna kyokushin. Efter många års uppehåll, pga flytt till annan stad, återvände Thomas till kyokushin höstterminen 2017. Thomas har tidigare tävlat i kumite och det är hans favoritgren inom karaten. Hans favoritteknik är Gedan mawashi geri. Hans mål inom karaten är att utvecklas och förbättra fysiken samt tekniken och att i framtiden ta Shodan. Men även att hjälpa till i klubben samt instruera.

Thomas har två pojkar och arbetar som behandlingsassistent. Övriga intressen är schack, sina katter, umgås med vänner och resa.
Jörgen Mattlar
Grönt bälte 3 Kyu
Jörgen började träna kyokushin hösten 2010 men han har en bakgrund inom den kinesiska kampsporten wushu, i folkmun kung fu, som han tränat sedan 1991. Han håller träningar för barn och ungdomar 6-1 mon på onsdagar, vilket han ser som en kraftkälla.

Jörgen har fyra barn och ett barnbarn. För sin brödföda arbetar Jörgen som universitetslektor vid Uppsala universitet och har en bakgrund som gymnasielärare. Han är även publicerad poet med tre diktsamlingar i bagaget. Lediga dagar vistas han helst ute i den Åländska skärgården, där han har ett gammalt hus.
Simon Eriksson
Grönt bälte 3 Kyu
Simon började träna karate hösten 2005. Han ville egentligen börja med Taekwondo men en bekant till hans mamma som hade brunt bälte i kyokushin tyckte att han skulle träna det istället. Från första träningspasset fastnade han för den välkomnande atmosfären på klubben och den hårda träningen. Det häftigaste med karaten enligt honom är att upptäcka hur mycket ens kropp faktiskt klarar av.

Till vardags jobbar Simon som gymnasielärare i matematik och på fritiden tränar han, antingen på dojon eller på gym. Han är instruktör på onsdagens mitspass och sparringpass, och söndagens sparringpass för barn och ungdom. Sedan sin debut 2011 tävlar han internationellt i kumite.
Roma Mahbob
Gult bälte 6 Kyu
Roma började träna kyokushin karate år 1997 men har även tränat kickboxning. Han har tävlat en del när han var yngre. Roma studerar till sjuksköterska och har två barn som tränar också karate
Mikael Rosendahl
Gult bälte 6 Kyu
Mikael började träna Kyokushin karate första gången som barn 1984 men han har också erfarenhet av andra kampsporter bl.a kickboxning och Tae Kwondo. Men det var först 2010 som det slutgiltiga valet föll på Kyokushin karate.

Mikael har sedan dess drivit dykskola i Helsingborg och är även dykinstruktör och förstahjälpeninstruktör. Han studerar för närvarande IT på högskolan.

Att träna och undervisa är en oslagbar kombination. Mikael ser det som en ära att få dela med sig av det han brinner allra mest för, samtidigt som det i allra högsta grad bidrar till hans personliga utveckling.

Mikaels personliga favorit är höga sparktekniker då de kräver styrka, rörlighet, koordination och balans.
Sanne Larsson
Gult bälte 6 Kyu

Sanne har tränat sen 2012 och blev snabbt förälskad i kampmomentet i sporten så det blir lite tid över till annat. Men tar hon sig tid blir det en bra bok och en kopp te.

Sanne tränar både vuxna och barn på mitsen på onsdagar och fighting på söndagar.

Anders Westermark
Gult bälte 6 Kyu
Anders Vestermark har tränat sedan 2015 och hans favoritteknik är gedan kakato geri. Anders jobbar som gymnasielärare.
Andrea Back
Gult bälte 6 Kyu
Andrea tränar karate för att det är en fysisk och psykisk utmaning och det är det som lockar henne. Man kan alltid bli bättre. Andrea är medicinsk sekreterare och har tre barn. Hennes intresses är språk och filosofi.
Marcus Bergström
Blått bälte 7 Kyu
Markus pluggar till beteendevetare och extrajobbar på stödboende. Han tränar på klubben sedan 2007 och har tävlat en del i kumite. Markus är även klubbens kassör och instruerar i huvudsak barnpass med inriktning mot kondition och sparring.
Sebastian Eriksson
Blått bälte 8 Kyu
Sebastian är en blivande lågstadielärare som spenderar dagarna med att studera med sina klasskamrater eller umgås med vänner. Han började sin karatekarriär 2010 för att spendera kvalitetstid med sin storebror, Simon, och fastnade direkt för karatens charm.

Sebastian är en av instruktörerna på sparringpasset för ungdomar mellan 8 och 17år och tävlar internationellt i den tyngsta viktklassen.
Noubar Joulfayan
Noubar är har tränat sedan 2011/2012. Han har tävlat ett par gånger inom fighting och hans favoritteknik är Ura Mawashi geri
Adreana Joulfayan
Det här är Adreana Joulfayan, en av våra instruktörer. Adreana är har tränat karate sedan 2011 och hennes favoritteknik är Mae Geri. Adreana har även tävlat ett par gånger inom kumite.