FRÅGOR & SVAR

Vart ligger KFUM Uppsala Kyokushin Karate?

KFUM Uppsala Kyokushin Karate ligger på Svartbäcksgatan 86 i Uppsala. GPS: N 59º 52.465′, E 017º 37.490′

Hur kontaktar jag KFUM Uppsala Kyokushin Karate?

Det enklaste sättet att kontakta karateklubben är att skicka maila info@kyokushinuppsala.se.
Fler kontaktuppgifter finns under fliken kontakt.

Jag vill tävla i fighting och/eller kata. Hur går jag tillväga?

Ta kontakt med Torbjörn Helmfrid som är tävlingsansvarig på KFUM Uppsala Kyokushin Karate så hjälper han dig. Mail: hempe64@yahoo.com Mobilnummer: 0705-559010

Vad kostar det att träna hos er?

Terminsavgiften för vuxna är 1000 kr och för barn 500 kr. Betalning senast i 31 januari och 31 augusti varje år. Därefter tillkommer en förseningsavgift på 100 kr.

Medlemsavgiften är 150:- och betalas separat men endast en gång per år. Betalning senast i 31 januari för start vårterminen eller 31 augusti för start höstterminen.

Betalning sker till pg 764435-4. Märk båda dina betalningar med elevens namn och personnummer.

Från och med 1 februari och 1 september är bara de som betalat avgiften välkomna att träna med oss (förutom nybörjare).

Vad betyder grad och gradering?

Det finns ett bältessystem med olika grader och så småningom erbjuds man möjlighet att gradera till en högre grad. Dessa graderingar innebär att man visar upp sina färdigheter i vissa tekniker som man tränat på och successivt bygger vi vidare med fler avancerade slag och sparkar.

Hur ser ett vuxenpass ut?

Ett typiskt pass inleds med uppställning, hälsningsceremoni följt av en kortare meditation. Därefter värmer vi upp ordentligt innan eleverna påbörjar karateträningen. Vissa pass innehåller mer av kihon, kata eller kumite beroende på instruktören. För de som vill träna fighting finns det speciella pass på tisdagar och onsdagar för detta. Det sista vi gör innan vi lämnar dojon är att ställa upp och hälsa samt igen en kortare meditation för att varva ned.

Hur ser ett barnpass ut?

Ett typiskt pass inleds med uppställning, hälsningsceremoni följt av en kortare meditation. Därefter värmer vi upp ordentligt innan eleverna påbörjar teknikträning för att avsluta med mer konditionsinriktad träning och för de minsta; lekar. Det sista vi gör innan vi lämnar dojon är att ställa upp och hälsa samt igen en kortare meditation för att varva ned.

Vad är det för åldersgräns för barn?

Åldersgänsen för barn är åtta år. Barn och ungdomar tränar tillsammans från 8 till 14 år, vid 15 flyttas man över till vuxengrupperna.

Tränar barn och vuxna ihop?

Nej. Barn och ungdomar tränar tillsammans från 8 till 14 år, vid 15 flyttas man över till vuxengrupperna.

Kan man komma och titta när ni tränar?

Självklart kan du komma förbi klubben när du vill. Vi har även öppet hus i början av varje termin. Håll utkik på hemsidan eller Facebook. Vi brukar ha en kort uppvisning och du har även möjlighet att ställa frågor till våra instruktörer. Välkomna!

Behöver jag anmäla mig till nybörjarstarten för vuxna?

Nej, du behöver inte anmäla dig till nybörjarstarten för vuxna, det är bara att dyka upp på de tillfällen som finns för nybörjare under den period som vi tar in nybörjare. Däremot får du gärna fylla i en intresseanmälan så att får vi ett hum om hur många som kommer, men det är absolut inget krav. Klicka här för mer info.